Nytårspakken

Snacks, brød & smør, 4 retter og kransekage

Caviar fra Giaveri

Giaveri har i årevis leveret råvaren til de største og mest kendte caviarhuse i verden. Giaveris størfarm ligger tæt ved Venedig i Italien, hvor de lige mellem bjergene og havet har de fundet den perfekte beliggenhed med intet mindre end 25 naturlige kilder der alle løber igennem anlæggene og dermed sørger for at vandet altid er rent og krystal klart. Kilderne leverer sågar også vandet til den berømte italienske kildevand, San Benedetto.

White Sturgeon Privilege

White Sturgeon er en størart der stammer fra Amerika og bliver kaldt den hvide stør pga. den hvide farve på bugen. Den hvide stør kan blive over hundrede år gammel og opnå en vægt på 400-500 kg.

• Støren er 6-8 år ved slagtning. • Rogn-størrelse fra 2.7-3.0mm.
• Smagen er letsaltet med en delikat sprødhed. • Farven er helt mørk med få grå nuancer.

Oscietra

Oscietra caviaren anses som en af de fineste typer caviar. Caviaren er utrolig smuk i æggene og farven går fra den mørkebrune nuance helt over i den helt gyldne glød. Smagen er meget dyb og efterlader noter af nødder, smør og en let frugtdreven smag med en mild antydning af salt. Den latinske betegnelse for Oscietra støren er Acipenser Gueldenstaedtii og bliver også kaldt for den russiske stør eller diamant støren pga. de små diamant formede pletter langs ryggen.

• Støren er 9-12 år ved slagtning. • Rogn-størrelse fra 2.9-3.1mm.

• Smagen er blød, nøddeagtig og rund. • Farven er gylden mørkebrun.

Perle Blanche Østers

Vores favorit-østers fra Frankrig! God fast konsistens, let nøddet smag og ikke for salt. Citron & rødvinsvinaigrette følger selvfølgelig med.

Champagne

Nytårsaften er næsten lig med champagne – vi har lavet nogle virkelig skarpe priser på gode flasker til årets sidste aften.

Vinanbefalinger

Vi har gjort vine klar til dig, der er smukt afstemt til nytårsmenuen – så er der næsten kun tilbage at sørge for det gode humør for et fantastisk nytår.

Til 'Terrine af saltet kulmule, kærnemælk & rogn'

2016 Chenin Blanc “M de Mulonniere”, Chateau de Mulonniere
I det nordlige Frankrig i Loire-dalen laver brødrene Saget vin som 8. generation i vinhuset Chateau de Mulonniere. Deres 2016 Chenin Blanc har god citrus i næsen, og smagsnoter af fersken, pære, honning og citrus, samt en saftig syre.

2017 Chardonnay, Rustenberg
Rustenberg – grundlagt i 1682 af den tyske professor Roelof Pasman – er et af de ældste og mest respekterede vinhuse i Stellenbosch i Sydafrika. I dag drives Rustenberg af Simon Barlow med stor respekt for områdets terroir. Vinen er udelukkende lavet på chardonnay-druer, og er lagret 12 måneder på nye og gamle egetræsfade. Vinen er frisk med noter af tropisk frugt. En meget flot ”New World Chardonnay”, der bestemt ikke er overgjort.

Til 'Stegte kammuslinger, løg & trøffel'

2017 Vinho Verde, Vale do Homem
Vinho Verde betyder direkte oversat ‘grøn vin’, men skal egentlig forståes som ‘ung vin’, da vinene fra området i det nordøstlige Portugal generelt ikke lagres ret længe. Vinen er lavet på de lokale druer Loureiro og Arinto, og byder på dufte af fine, bløde, frugtbare aromaer, og en harmonisk, frugtagtig surhed.

2016 Sauvignon Blanc “Attitude”, Pascal Jolivet
Familien Jolivet har produceret vin i Loire siden 1926, men først i 1993 fik de deres egen vingård, da Pascal Jolivet købte seks hektar vinmarker af sin fætter. Denne hvidvin er lavet på ren sauvignon blanc. Smagsnoter af citrusfrugt, grønne æbler og kiwi. En god mineralitet giver vinen en lang finish til vinen, med glathed og elegance.

Til 'Modnet okseryg fra Rævhede, sauce med fermenteret ramsløg & babyblomkål med surt & sprødt'

2016 Barbera d’Alba, Giacosa Fratelli
Ved Alperne ligger Italiens vel nok mest berømte vinregion, Piemonte, mest kendt for deres Barolo og Barbaresco. Regionen byder dog også på andre fremragende vine, som denne rødvin fra Giacosa Fratelli, lavet på Barbera-druen, med en parfumeret duft af roser og kirsebær og et underliggende lag af vanille fra fadlagringen. Rubinrød farve, og elegant frugtighed pakket med milde tanniner.

2016 Cabernet Sauvignon, Cannonball
Cannonball Wine Company er forholdsvist nyt, grundlagt i 2006. Yoay Gilat og Dennis Hill er vinmagerne bag Cannonball, med mere end 60 års erfaring med vinproduktion. Denne Cabernet Sauvignon fra 2016 er lagret 18 måneder på nye amerikanske egetræsfade, og byder på en smag præget af friske, saftige frugtnoter der leder tankerne hen på mokka, nødder og mørke bær, med en forfriskende lang eftersmag.

Til 'Dessert med æble, citrontimian & hvid chokolade'

2016 Chateau du Mont, St. Croix du Mont
Château du Mont har eksisteret siden slutningen af det 19. århundrede og ejes i dag af Hervé Chouvac. Druerne til denne vin presses og mostes i cementtanke hvor den alkoholiske gæring igangsættes. Gæringen stoppes med ren alkohol, hvorefter den færdige vin lagres på store fade. Resultatet bliver denne elegante og frugtige dessertvin, med sødme og krydrede noter.

Nytårspakken

Snacks, brød & smør, 4 retter og kransekage

Caviar fra Giaveri

Giaveri har i årevis leveret råvaren til de største og mest kendte caviarhuse i verden. Giaveris størfarm ligger tæt ved Venedig i Italien, hvor de lige mellem bjergene og havet har de fundet den perfekte beliggenhed med intet mindre end 25 naturlige kilder der alle løber igennem anlæggene og dermed sørger for at vandet altid er rent og krystal klart. Kilderne leverer sågar også vandet til den berømte italienske kildevand, San Benedetto.

White Sturgeon Privilege

White Sturgeon er en størart der stammer fra Amerika og bliver kaldt den hvide stør pga. den hvide farve på bugen. Den hvide stør kan blive over hundrede år gammel og opnå en vægt på 400-500 kg.

• Støren er 6-8 år ved slagtning.
• Rogn-størrelse fra 2.7-3.0mm.
• Smagen er letsaltet med en delikat sprødhed.
• Farven er helt mørk med få grå nuancer.

Oscietra

Oscietra caviaren anses som en af de fineste typer caviar. Caviaren er utrolig smuk i æggene og farven går fra den mørkebrune nuance helt over i den helt gyldne glød. Smagen er meget dyb og efterlader noter af nødder, smør og en let frugtdreven smag med en mild antydning af salt. Den latinske betegnelse for Oscietra støren er Acipenser Gueldenstaedtii og bliver også kaldt for den russiske stør eller diamant støren pga. de små diamant formede pletter langs ryggen.

• Støren er 9-12 år ved slagtning.
• Rogn-størrelse fra 2.9-3.1mm.
• Smagen er blød, nøddeagtig og rund.
• Farven er gylden mørkebrun.

Perle Blanche Østers

Vores favorit-østers fra Frankrig! God fast konsistens, let nøddet smag og ikke for salt. Citron & rødvinsvinaigrette følger selvfølgelig med.

Champagne

Nytårsaften er næsten lig med champagne – vi har lavet nogle virkelig skarpe priser på gode flasker til årets sidste aften.

Vinanbefalinger

Vi har gjort vine klar til dig, der er smukt afstemt til nytårsmenuen – så er der næsten kun tilbage at sørge for det gode humør for et fantastisk nytår.

Til 'Terrine af saltet kulmule, kærnemælk & rogn'

2016 Chenin Blanc “M de Mulonniere”, Chateau de Mulonniere
I det nordlige Frankrig i Loire-dalen laver brødrene Saget vin som 8. generation i vinhuset Chateau de Mulonniere. Deres 2016 Chenin Blanc har god citrus i næsen, og smagsnoter af fersken, pære, honning og citrus, samt en saftig syre.

2017 Chardonnay, Rustenberg
Rustenberg – grundlagt i 1682 af den tyske professor Roelof Pasman – er et af de ældste og mest respekterede vinhuse i Stellenbosch i Sydafrika. I dag drives Rustenberg af Simon Barlow med stor respekt for områdets terroir. Vinen er udelukkende lavet på chardonnay-druer, og er lagret 12 måneder på nye og gamle egetræsfade. Vinen er frisk med noter af tropisk frugt. En meget flot ”New World Chardonnay”, der bestemt ikke er overgjort.

Til 'Stegte kammuslinger, løg & trøffel'

2017 Vinho Verde, Vale do Homem
Vinho Verde betyder direkte oversat ‘grøn vin’, men skal egentlig forståes som ‘ung vin’, da vinene fra området i det nordøstlige Portugal generelt ikke lagres ret længe. Vinen er lavet på de lokale druer Loureiro og Arinto, og byder på dufte af fine, bløde, frugtbare aromaer, og en harmonisk, frugtagtig surhed.

2016 Sauvignon Blanc “Attitude”, Pascal Jolivet
Familien Jolivet har produceret vin i Loire siden 1926, men først i 1993 fik de deres egen vingård, da Pascal Jolivet købte seks hektar vinmarker af sin fætter. Denne hvidvin er lavet på ren sauvignon blanc. Smagsnoter af citrusfrugt, grønne æbler og kiwi. En god mineralitet giver vinen en lang finish til vinen, med glathed og elegance.

Til 'Modnet okseryg fra Rævhede, sauce med fermenteret ramsløg & babyblomkål med surt & sprødt'

2016 Barbera d’Alba, Giacosa Fratelli
Ved Alperne ligger Italiens vel nok mest berømte vinregion, Piemonte, mest kendt for deres Barolo og Barbaresco. Regionen byder dog også på andre fremragende vine, som denne rødvin fra Giacosa Fratelli, lavet på Barbera-druen, med en parfumeret duft af roser og kirsebær og et underliggende lag af vanille fra fadlagringen. Rubinrød farve, og elegant frugtighed pakket med milde tanniner.

2016 Cabernet Sauvignon, Cannonball
Cannonball Wine Company er forholdsvist nyt, grundlagt i 2006. Yoay Gilat og Dennis Hill er vinmagerne bag Cannonball, med mere end 60 års erfaring med vinproduktion. Denne Cabernet Sauvignon fra 2016 er lagret 18 måneder på nye amerikanske egetræsfade, og byder på en smag præget af friske, saftige frugtnoter der leder tankerne hen på mokka, nødder og mørke bær, med en forfriskende lang eftersmag.

Til 'Dessert med æble, citrontimian & hvid chokolade'

2016 Chateau du Mont, St. Croix du Mont
Château du Mont har eksisteret siden slutningen af det 19. århundrede og ejes i dag af Hervé Chouvac. Druerne til denne vin presses og mostes i cementtanke hvor den alkoholiske gæring igangsættes. Gæringen stoppes med ren alkohol, hvorefter den færdige vin lagres på store fade. Resultatet bliver denne elegante og frugtige dessertvin, med sødme og krydrede noter.